Gezonde bananenbrood met kokos en cashewnoten
Ingrediënten
2 – 3 rijpe bananen
2 – 3 eiren
150 gram boekweitmeel
1 eetlepel honing
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade (boven de 70% cacao)
Kokosrasp
Cashewnoten
snufje zout
Bereidingswijze Gezonde bananenbrood met kokos en cashewnoten:
Prak de bananen in een kom tot ze iets zachter zijn, gebruik nu een staafmixer om van de bananen een glad mengsel te krijgen. Voeg nu ei voor ei toe en klop ze met een garde door het beslag. Weeg de boekweitmeel af, voeg dit toe samen met de bakpoeder en het snufje zout aan het beslag. Hak de pure chocolade in stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Meng de chocolade stukjes goed door het beslag heen. Vet een cakevorm in met olijfolie en giet het mengsel in de cakevorm. Strooi de kokos over de bovenkant van het mengsel, daarna de cashewnoten. Druk de cashewnoten goed in het beslag zodat ze goed aan de cake blijven kleven. Bak de bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmende oven. De cake is gaar als een prikker of vork er schoon en droog uit komt, als deze in het midden van de cake steekt. Laat de bananenbrood goed afkoelen in de vorm.
Heb jij al eens een gezonde bananenbrood gebakken?
Dat ziet er erg goed uit, ik ga 'm binnenkort ook eens maken!
Bedankt! Wij vonden hem hier ontzettend lekker 🙂
ohh dat ziet er heerlijk uit zeg!
Bedankt Thomas 🙂